Orvostechnikai eszközök

Orvostechnikai eszközök

Szakértelem és precizitás orvostechnikai műanyag alkatrészek gyártásában

A nagy precizitású orvosi célra gyártott alkatrészek egyedi kihívást jelentenek a fröccsöntés során. Az orvostechnikai ipar gyors fejlődésével a fröccsöntött alkatrészeknek is tartanuiuk kell a lépést. Az alkatrészeknek könnyűnek és ergonomikusnak kell lenniük az egyszerű kezelhetőség érdekében, ugyanakkor gyakran kis méretű és nagyon összetett termékekről van szó. A különböző projektek tervezési és gyártási követelményei eltérőek, melyekhez rugalmasan tudunk alkalmazkodni, ezáltal számos orvosi iparágat kiszolgálva.

A Mikropakk gépparkja többek között a következő orvostechnikai alkatrészek gyártására van felszerelve:

  • orvosi eszközök, készülék háza,
  • műtéthez szükséges eszközök műanyag alkatrészei,
  • tárolási megoldások és szállítási eszközök/tárolók.

Orvosi polimerek

Az orvosi eszközök alkatrészei orvosi minőségű, bőrrel érintkező gyantákból készülnek, amelyek alkalmasak mind a minimálisan invazív (II. osztály), mind a közepesen invazív (II. osztály) orvosi eszközökhöz.

ISO 8 tanúsítványnak megfelelő fröccsöntés

A Mikropakk ISO 8 tanúsítvánnyal rendelkező gyártócellákat üzemeltet, olyan termékekhez, amelyeket tiszta és steril környezetben kell gyártani. A környezeti ellenőrzés biztosítása érdekében a műszerek vizsgálatára több ellenőrzést is alkalmazunk - légáramlás, egyirányú légáramlás, zaj- és füstvizsgálat.

Címkézés és dekoráció

Az orvostechnikai eszközök alkatrészeinek pontos címkézése és dekorálása általános követelmény. A Mikropakknál leggyakrabban alkalmazott dekorációs módszer a tamponnyomás, mely több mint 30 nyelven elérhető. Egyes alkalmazások lézergravírozást, ultrahangos hegesztést vagy plazmakezelést is igényelhetnek.

Fokozott minőségellenőrzés

Az orvostechnikai eszközök alkatrészeit szigorú minőségi irányelvek, ellenőrzött körülmények és validált folyamatok mellett gyártjuk. Ipar 4.0 műveleteink biztosítják az alkatrészek pontos nyomon követhetőségét és a minták megőrzését. A Mikropakk külön minőségellenőrző laboratóriumot működtet, amely fejlett méréseket végez a szigorú szabványoknak való megfelelés és a speciális dokumentációs követelmények teljesítése érdekében.

Fogimplantátum tartó

Fogimplantátum tartó

Ezt a rendkívül speciális terméket egy implantátumgyártó vállalat használja fogászati laboratóriumokban fogimplantátumok tárolására. A fogimplantátumok nagyon drága alapanyagból készülnek, ezért biztonságosan tárolásuk kiemelt figyelmet élvez. Mérnöki csapatunk is hozzájárult a tartó formatervezéséhez, amelynek szigorú követelményeknek kell megfelelnie, többek között:

  • átlátszónak kell lennie, hogy az üvegcse tartalma felnyitás nélkül látható legyen,
  • ellen kell állnia a sugárzásos sterilizálásnak,
  • higiénikus megoldást kell biztosítania az implantátum tárolására.

A végleges tároló duplafalú kialakítással rendelkezik, és 4 műanyag részből áll.

Szemlencse applikátor

Szemlencse applikátor

A Mikropakk a speciális szemlencse applikátor egyes komponenseinek bérgyártója.

A szemlencse applikátorok nem tévesztendők össze a kontaktlencse applikátorokkal: ez a termék egy teljes szemlencse behelyezésére szolgál, ami sebészeti beavatkozással jár. Az eszköz lehetővé teszi a szemlencse három ujjal történő behelyezését .

A Mikropakk a termék különböző változatait gyártja a pontos felhasználási céltól függően: egyes szemlencséket folyékony közegben kell tárolni, míg másoknak nincs szükségük viszkozitásra az alkalmazáshoz.

Női higiéniai termékek

Női higiéniai termékek

A termék gyártójának minősített fröccsöntő gyártónak kell lennie. A termék poliolefinből készült tetejét gyártja a Mikropakk. Ez az FMCG-ágazat számára egyfajta kupakvariációnak is tekinthető. A fő követelmény a higiénia és a csomagolásra való fokozott odafigyelés.

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo