Egyéb fejlesztések

Egyéb fejlesztések

A Mikropakknál teljes, egyedi tervezésű csomagolórendszereket fejlesztünk, valamint műanyag bevonatú fém alkatrészeket is gyártunk. Innovatív megoldásaink a hatékonyság, a funkcionalitás és a fenntarthatóság jegyében születnek.

Kétkomponensű membránrendszer PUR-habhoz

Egyedülálló megoldás a korai elegyedés megakadályozására a kétkomponensű dobozokban, meghosszabbítva a termék eltarthatósági idejét.

BOV (bag-on-valve) technológia

Saját fejlesztésű szelepmegoldás olyan csomagolási technológiához, amelyet gyakran folyékony vagy viszkózus termékek aeroszolos flakonokban történő csomagolására használnak.

Tetőszerkezeti tartókapocs

Műanyaggal bevont fém tetőszerkezet-tartókapocs ráfröccsöntéssel készül, kiváló megoldást nyújt a hőhidak megelőzésére és a szigetelés javítására.

Gázpalack fogantyú

Ergonomikus műanyag fogantyú a hobbiból használható BBQ gázpalackokhoz, amely még akkor is védi a palackot, ha az véletlenül leesik.

Kétkomponensű membránrendszer PUR-habhoz

Kétkomponensű membránrendszer PUR-habhoz

A technológiáról röviden

A kétkomponensű palackok esetében a fő kihívást a rövid eltarthatósági idő és a belsejében képződő üledék jelentik. A hagyományos palackokban a két komponens gyakran túl korán elegyedik, a kémiai folyamat végbemegy és a termék már nem lesz használható. Ha egy palackot egyszer már használtak, átlagosan csak 9-12 hónapig marad továbbra is felhasználható, ezért ez a csomagolási mód erősen környezetszennyező. Megoldásként fejlesztettük a MIKA kétkomponensű membránrendszert fejlesztettük ki. Ez magában foglalja a kétkomponensű aeroszolok belső szerkezetének és tömítésének a teljes újratervezését.

Megoldásunk

Mérnökeink számos kísérletezés és tesztelés után két megoldást fejlesztettek ki, a dugattyús keverő- és a membránrendszert. A két komponens csak akkor keveredik, a rendszerben, amikor az aktiválva van. A palack alján egy kioldógomb található, amely csak akkor teszi lehetővé a lezárt anyagok keveredését, ha a palackot kinyitják.

A MIKA-Vent gumimentes aeroszolszelep és a 2k membránrendszer kombinálásával 24 hónapra hosszabbítottuk meg az eltarthatósági időt. Ez egyrészről környezetbarátabb megoldást nyújt, másrészről pedig hozzájárul a kevesebb hulladék keletkezéséhez.

Széleskörűen felhasználható technológia

Megoldásunk számos alkalmazási területen előnyös lehet. Egyedi megoldásokat fejlesztettünk ki többek közt a kozmetikai gyártók számára, hiszen a hajfestékek is szembesülnek az előbbi nehézséggel, mivel két alkotóelemből, az előhívóból és a színből állnak. A „palack a palackban” megoldásunk könnyed adagolást és könnyű márkaazonosítást is biztosít.

BOV (bag-on-valve) technológia

BOV (bag-on-valve) technológia

A technológiáról  röviden

A Bag On Valve egy záróréteg csomagolási technológia, melyet folyékony vagy viszkózus termékekhez, például borotvagélekhez is használnak. A viszkózus tartalom teljesen elkülönül a környezetbarát levegő vagy nitrogén hajtógáztól. Ez a fajta elválasztás garantálja a közeg tisztaságát, és lehetővé teszi a használatát bármilyen típusú palackban (alumínium, acél stb.).

A csomagolózsák többrétegű fóliából áll, amely a szelephez csatlakoztatott műanyag kifolyócsőhöz van hegesztve. Miután a szelepet lenyomták, sűrített levegőt vagy nitrogént töltenek a zsák és a palack közötti területre.

A többrétegű laminált zsákok tökéletes gátat képeznek, így kiküszöbölve az oxidáció lehetőségét. A termék hermetikusan le van zárva a zacskóban, ezzel biztosítva a termék védelmét. A BOV technológia nem csak higiénikus és sterilizálható megoldást biztosít, hanem emellett hasznos is, mivel nem gyúlékony hajtóanyagokat használnak, nem robbanékonyak, és a belégzés nem okoz semmilyen problémát.

Megoldásunk

A Mikropakk Bag On Valve megoldása a BOYV (Bag On Your Valve) nevet kapta. A BOYV az aeroszolos palackok standard szelephajtóművével is használható.

A BOYV a legkörnyezetbarátabb aeroszolrendszer, a hagyományos aeroszolokhoz képest egy zöldebb alternatívát kínálva.

A BOYV három csatlakozási típussal rendelkezik a hajó alakú rész és a szelep/ház között:

  • Csatlakozás ultrahangos hegesztéssel,
  • Pattintható csatlakozás O-gyűrűs tömítéssel,
  • Pattintható csatlakozás TPE (kétkomponensű) tömítéssel.

Emiatt három hajóalakú és két Gehäuse kivitel érhető el, csekély eltéréssel.

A Bag On Valve megoldásunk szabadalmaztatott RF-09 szelepünkkel vagy bármilyen egyedi tervezésű szeleppel  kombinálható. Jelenleg fejlesztés alatt áll egy új, nagyobb átmérőjű nyílással rendelkező szelep, amely nagyobb kiáramlási térfogatot biztosít.

A BOYV hagyományos módon, a szelepen keresztül vagy a hajó alakú részen keresztül tölthető, ami számos előnnyel jár:

  • a szelep tiszta marad,
  • gyorsabb a töltési folyamat,
  • a hajtóanyag a kupak alá tölthető,
  • nem szükséges palack alját lyukasztani.

Számos alkalmazási lehetőség

A sajtszósztól a PUR-habig a BOV-technológia számos iparágban, számos felhasználási esetben alkalmazható: építőipari, élelmiszeripari vagy különböző háztartási termékek esetében – bármely olyan felhasználási esetben, amikor a csomagolás tartalma 100 ml és 300 ml között van. Azok a folyadékok és termékek tölthetőek BOV-rendszerbe, melyek viszkozitása elég alacsony ahhoz, hogy a szelepszáron átjussanak. Emellett pedig ideális adagolási megoldást nyújt a következőkhöz:

  • Kozmetikumok, mint például krémek, önbarnítók, ápolószerek,
  • Gyógyszerek és vény nélkül kapható termékek, például seb-, fül- és szemöblítők, elsősegélynyújtó spray-k,
  • Élelmiszerek, többek közt olajok, ételízesítők, salátaöntetek, ketchup.

A PUR-hab esetén az adagoláshoz speciális adagolópisztolyra van szükség.

Tetőszerkezeti tartókapocs

Tetőszerkezeti tartókapocs

Ugyan nem intuitív felhasználási terület, de a fröccsöntés az építőipar számára is számos előnyös megolást kínál. Ezek a fém tartókapcsok a tetőszerkezetek rögzítésére szolgálnak. A fém önmagában azonban hőhidakat képezne a tetőben, ami nemcsak az épület energiahatékonyságát befolyásolja, hanem élettartamát is csökkenti.

A hőhídképződés elkerülésére egyedi megoldást találtunk ki: a fém alkatrészek – amelyeket szintén a Mikropakk gyárt – fröccsöntött műanyag bevonatot kapnak, melyek ráfröccsöntés technológiával készülnek. A műanyag bevonat jelentős súlynövekedés nélkül javítja a fémbetét szigetelési tulajdonságait, miközben az alkatrész megtartja szilárdságát.

Tetőszerkezet-tartó kapcsainkat Brazíliától Szingapúrig számos épület kivitelezésében használták már.

Gázpalack fogantyú

Gázpalack fogantyú

A Mikropakk gázpalack fogantyúi egyedülálló megoldást jelentenek a grillgázpalackok piscán. Nyugat-Európában a grillgázpalackokat újrafelhasználják és újratöltik, ezért a hosszú távú használatot szolgáló kialakítás kritikus fontosságú.

Ezek az egyedi tervezésű fogantyúk ergonomikusabb megoldást nyújtanak, miközben esztétikusak és funkcionálisak is. Ha a palackot véletlenül leejtik, a fogantyú ellenáll a mechanikai stressznek, nem törik el és megvédi a palackot.

A Mikropakk gázpalack fogantyúi TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A prémium kategóriás hobbi grillgázpalack szegmens számára különböző méretű gázpalack fogantyúkat gyártjuk.

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó hírek

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo