Szolgáltatások

FORMA- ÉS CAD-TERVEZÉS, FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁS

Kutatás-fejlesztési tevékenységünk a több, mint 20 éves szerszámtervezésben, gyártásban és fröccsöntésben szerzett tapasztalatunkban gyökeredzik. Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy a speciális vevői igényekre és a felmerült aktuális problémákra reagáló valódi igényeket kielégítő és költséghatékony megoldásokat dolgozzunk ki. Számos esetben támogattuk már megbízóinkat az ötlettől a megvalósulás pillanatáig: a projekt kezdeti szakaszában többek között forma- és CAD tervezéssel, valamint termékfejlesztésükben.

SZERSZÁMGYÁRTÁS

A minőségi fröccsöntés elképzelhetetlen magas minőségű szerszámok, illetve azok rendszeres és megfelelő karbantartása nélkül. Házon belüli szerszámüzemünkben egyszerűbb és forrócsatornás ill. komplex szerszámok tervezését és fejlesztését végezzük CAD / CAM szoftverek, köztük a PTC Creo, ToolDesign, SolidWorks, valamint PowerMill, PowerShape segítségével. Korszerű gépparkunk: többek között huzalszikra-forgácsoló gépek, CNC-vezérlésű marógépek, lézeres hegesztő berendezések, start-lyuk fúrógépek segítségével évente mintegy 30-40 új szerszámot állítunk elő.

A saját és a partnereink tulajdonát képező több száz fröccsszerszám rendszeres karbantartása, eseti javítása magas fokú felkészültséget igényel.

FRÖCCSÖNTÉS

A MIKROPAKK motorja: 79 fröccsöntő géppel felszerelt 2 üzem.

A magas hatékonyság érdekében gyáraink automatizáltak: integrált vállalatirányítási-rendszer felügyeli a központi anyagellátó rendszereket, a feldolgozó gépeket, szárítókat, robotokat, manipulátorokat és egyéb kiegészítő berendezéseket stb. A gyártás korszerű technológiával történik – büszkék vagyunk rá, hogy fröccsöntő gépeink átlagéletkora 6 év alatti. A géppark 6 és 500 T közötti záróerejű.

Speciális technológiák: többkomponensű és fémbetét-behelyezéses fröccsöntés, kocka-technológia, fröccsfúvás, tisztateres gyártás, nagysebességű kamerás ellenőrzés, ultrahangos hegesztés stb.

A MIKROPAKK BLACK üzemében BrC szabvány szerint folyik a termelés.

ÖSSZESZERELÉS ÉS AUTOMATIZÁLÁS

A fröccsöntés kiegészítéseként egyes termékek kézi vagy túlnyomórészben automatizált összeszerelése is gyakran felmerül, mint megrendelői igény. Jelenleg több, mint 30 – automatizálási részlegünk által tervezett – szerelősor működik gyárainkban, amelyek a termékgyártás utáni termékspecifikus műveleteket hajtják végre– akár gyártósor mellett, akár szereldében végzett összeszerelésről, rendszerezésről, csomagolásról legyen szó. A berendezések jelentősen növelik a hatékonyságot, például szelepszerelő-automatánk a szelepek számát havi 120.000 db-ról 2 millió db-ra emelte. A berendezés 7 komponensből, folyamatos – a selejteket kiküszöbölő – kamerás ellenőrzés mellett állítja elő az alkatrészeket.

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

Az ISO 9001 minőségirányítási-rendszer révén folyamatainkat folyamatosan ellenőrizzük és fejlesztjük. Szükség esetén más irányítási-rendszerek elemeit is implementáljuk megfelelve ezzel vevőink elvárásainak, legyen szó élelmiszer- vagy gyógyszeriparról. Hivatalos tanúsítás nélkül, de megfelelünk az ISO/TS szabvány előírásainak is. Fröccsöntő és összeszerelő részlegeink stabil minőségét a termelés alatti és műszak közbeni minőségellenőrző eszközök és folyamatok biztosítják az ISO szabványok és a speciális megrendelői elvárások szerint.

Termékeink és fejlesztéseink széles skálája szükségessé tette a pontosabb méréseket, eredményeket lehetővé tévő minőségellenőrzési labor létrehozását, melynek mérőeszközei: optikai mérőközpont, 3D koordináta-, folyási index-, nedvesség-, erő- és felületi érdességmérő stb.

PROJEKT MENEDZSMENT

5 fejlesztő mérnök és több, mint 5 projektvezető áll ügyfeleink rendelkezésére és kezeli a projekteket vagy az ötlettől a szerszámkészítésig és tömeggyártásig, vagy hozzáadott értékű megoldásokat kínálva az ügyfelek teljes csomagolási projektjeinek kezelésével, bizonyos esetekben pedig csak technikai támogatást nyújtva partnereinknek. Partnereinket házon belül dedikált projektmérnök képviseli, koordinálva és segítve a Megrendelőt és a házon belüli folyamatokat.