K+F+I

K+F+I

Értékteremtés a tervezés és automatizálás területén

A Mikropakknál két kulcsfontosságú területre kell helyeznünk a hangsúlyt  ahhoz, hogy élvonalbeli és piacvezető csomagolási megoldásokat nyújtsunk ügyfeleinknek:

 • know-how, azaz mély iparági szakértelem felhalmozása,
 • folyamatos termék-és gyártási folyamat fejlesztés.

K+F+I tevékenységünk a szerszámtervezés és a fröccsöntés területén szerzett 30 éves tapasztalatunkon alapul. Megvalósítható és költséghatékony megoldások megalkotására törekszünk az FMCG, kozmetikai, háztartási, gyógyszerészeti, orvosi és a higiéniai szektorok számára egyaránt. 

Hozzáadott értéket első sorban a termék- és folyamatinnováció által nyújtunk. A Mikropakk bevételeinek 4%-át fordítja kutatás és fejlesztésre.

Hat tapasztalt mérnökből álló K+F+I részleget hoztunk létre, mely segítségével új csomagolástechnikai megoldásokat dolgozhatunk ki partnereinknek. Fontos számunkra a hosszú távú – a hagyományos beszállítói szerződéseken túlmutató – partnerségi szerződések megkötése, hogy ne csupán innovatív megoldásokkal álljunk elő, hanem megbízható gyártóként is partnereink rendelkezésére állhassunk.

K+F+I csapatunk rendelkezik a következő tevékenységekhez szükséges szakértelemmel:

 • Termékinnováció és felújítás versenyképes áron
 • Szerszámtervezés és -fejlesztés
 • Automatizálás (tervezés, fejlesztés, automatizálási berendezések építése termeléshez vagy szereléshez)

A hozzáadott érték a tervezési és gyártási szakértelem közötti összehangoltságon alapszik. A két folyamat egy fedél alatt tartásával, funkcionalitásban jobb, megvalósíthatóságban reálisabb és költséghatékonyabb megoldásokat tudunk kidolgozni, mivel a teljes gyártási folyamatot mi felügyeljük.

Minden K+F+I projektünkhöz külön projektmérnököt rendelünk, aki biztosítja a projektek zökkenőmentes lebonyolítását, továbbá azt, hogy folyamataink tökéletesen illeszkedjenek partnereink elvárásaihoz.

Küldetésünk, hogy innovatív termék- és folyamatmegoldásokat kínáljunk olyan márkatulajdonosok számára, akiknek új ötletekre van szükségük ahhoz, hogy megtartsák vagy elérjék piacvezető pozíciójukat.

Termékinnováció

Egyedi tervezésű fröccsöntött termékkoncepciók és csomagolási megoldások különböző iparági igények kielégítésére.

Folyamatfejlesztés

Szűkkeresztmetszet-elemzés és folyamatfejlesztés a gyártás skálázhatóságának meghatározásához, valamint folyamatoptimalizálás a magasabb minőség, pontosság és hatékonyság elérése érdekében.

<highlight>Termékinnováció</highlight>

Termékinnováció

Számos egyedi csomagolási megoldásunkkal már sikerült megoldani egy adott szegmensre jellemző kihívást. Termékinnovációs részlegünk célja, hogy olyan életképes csomagolási megoldásokkal álljon elő, amelyek biztosítják a kényelmes használatot, a korszerű formatervezést, a megfizethető és egyszerű gyártást.

Számos tervünket már sikerrel vittük piacra. Néhány figyelemre méltó példa:

 • MIKA-Tech Startech cseppenés gátló szelep, higiénikus és költséghatékony megoldás szószok, ízesítők vagy bármilyen viszkóz anyagadagolásához.
 • GENIUS integrált PUR-hab adagolófej, amely lehetővé teszi a poliuretán hab egy kézzel történő applikálását.

Büszkék vagyunk arra, hogy már több mint 20 különböző szabadalmaztatott megoldással rendelkezünk.

A Mikropakk jelenleg is számos fejlesztési projekten dolgozik az élelmiszer- és gyógyszeripar, valamint az orvosi és higiéniai szektor számára, melyek közül néhány már a piacra történő bevezetés előtt áll.

Hogyan dolgozunk?

Ipari vagy termékspecifikus csomagolástechnikai kihívások process

Ipari vagy termékspecifikus csomagolástechnikai kihívások

Ha műszaki, funkcionális, szerkezeti, formai vagy költségbeli nehézséggel szembesül egy termék csomagolásával kapcsolatban, tervezőcsapatunk készséggel áll rendelkezésére.

process
Megvalósítható termékkoncepciók kidolgozása process

Megvalósítható termékkoncepciók kidolgozása

Az első kapcsolatfelvételt követően mérnökcsapatunk különböző megoldásokat dolgoz ki, elemzi a megvalósíthatóságot, meghatározza a meglévő korlátokat és követelményeket.

process
Személyre szabott csomagolástechnikai megoldások

Személyre szabott csomagolástechnikai megoldások

Magasan képzett mérnöki csapatunk, Önnel együttműködve, az elvárt költségvetésnek megfelelő, egyedi megoldást dolgoz ki.

<highlight>Folyamatfejlesztés</highlight>

Folyamatfejlesztés

Szakértelmünk a gyártási folyamatok optimalizálásában rejlik, különös tekintettel az új termék tömeggyártásra való előkészítésére. Ez az összetett folyamat tartalmazza többek közt

 • a termékkövetelmények meghatározását,
 • a piackutatást,
 • a terméktervezet vagy a technológia optimalizálását,
 • a szerszámtervezést,
 • a gyártási folyamatok fejlesztését,
 • házon belüli automatizálást,
 • összeszerelést (félig vagy teljesen automatikus összeszerelő sorok tervezése és kivitelezése)

Miután létrejött egy termék koncepciója, ipari formatervezőnk megtervezi a formát, hogy a termék gyártható legyen.

A minőségbiztosítás kiemelkedően fontos számunkra, ezért minden egyedi tervezésű termékünk esetében készek vagyunk komoly minőségi vállalásokat tenni.

Szűkkeresztmetszet-elemzés a termelés skálázását megelőzően

Ha egy termék piaci bevezetése sikeresnek bizonyul, a márkatulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a kihívással, hogy a kereslet kielégítése érdekében gyorsan növelniük kell a termelést. Folyamatfejlesztési szolgáltatásaink részeként először egy alapos szűkkeresztmetszet-elemzést végzünk, hogy azonosítsuk a jelenlegi termelési korlátokat, valamint minden olyan tényezőt, melyek lassíthatják a termelést.

Ezután szakértői csapatunk meghatározza az automatizálható gyártási lépéséket, és kidolgozza az automatizálási megoldásokat. Ennek részét képzi a kézi munka robotokkal való helyettesítése a gyártási folyamatban vagy az összeszerelés automatizálása.

Folyamatoptimalizáció a magasabb minőség, pontosság és hatékonyság érdekében

A gyártás skálázásától eltekintve, a folyamatoptimalizálás lehet teljesen költség-, hatékonyság- vagy minőségorientált is. Készen állunk a gyártási folyamatok újratervezésére vagy finomhangolására az iparág-specifikus pénzügyi, hatékonysági és minőségi követelmények teljesítése érdekében.

Folyamatoptimalizálási megoldásaink minden területre kiterjednek. Például egy nagysebességű gépi látáshoz használt kamera telepítése olyan szintű és volumenű minőségellenőrzést tesz lehetővé, amely emberi munkaerővel nem lenne megvalósítható.

Bizonyos esetekben a folyamatoptimalizálás szükségességét a fenntarthatóság is előidézheti. Néhány gyártósorunkban összeszerelő robot található, amely kezeli a hulladékot, és összegyűjti újrahasznosításra.

Hogyan dolgozunk?

Szűkkeresztmetszet-elemzés process

Szűkkeresztmetszet-elemzés

Csapatunk felderíti a gyártási folyamat azon lépéseit, amelyek hatással vannak a hatékonyságra és optimalizálhatók.

process
Életszerű termékkoncepciók megvalósítása process

Életszerű termékkoncepciók megvalósítása

Az első kapcsolatfelvételt követően mérnökcsapatunk különböző megoldásokat dolgoz ki, elemzi a megvalósíthatóságot, meghatározza a már meglévő követelményeket, valamit részletesen megállapítja a projekt scope-ját.

process
A megoldás tesztelése

A megoldás tesztelése

A megoldás alapos tesztelése elengedhetetlen a kivitelezés előtt, az esetleges kockázatok és problémák korai azonosításához.

Kapcsolódó esettanulmányok

Genius integrált PUR-hab adagolófej

A könnyen használható integrált PUR-hab adagolófej a PUR-hab pisztoly minden előnyét biztosítja az eldobható PUR-hab palackok hobbi felhasználói számára: 360°-os forgatás, többszöri használhatóság, egykezes működtetés.

MIKA kétkomponensű membránrendszer aeroszolokhoz

A kétkomponensű aeroszolok belső szerkezetére tervezett megoldás megakadályozza a palack belsejében a korai elegyedést és az üledékképződést, így meghosszabbítva a termék felhasználhatósági idejét.

MIKA-Vent gumimentes aeroszolszelep

Kifejezetten a kétkomponensű csomagolórendszerek kifogástalan tömítésének biztosítására kifejlesztett rozsdamentes aeroszolszelep.

MIKATECH Startech Clean Valve

Szabadalmaztatott, forradalmian új rugalmas szelep innovatív műanyag technológiával.

Kapcsolódó hírek

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo