Automatizálás

Automatizálás
<highlight>Egyedi</highlight> automatizációs megoldásaink

Egyedi automatizációs megoldásaink

Egy alkatrész gyártásának skálázása vagy a sorozatgyártás elindítása gyakran egyedi automatizálási megoldásokat igényel. Amennyiben a termelési mennyiség azt megkívánja, lehetőség van mind in-line, mind off-line automatizálási fejlesztésre, melyben tapasztalt szakembereink segítségül hívhatóak. A termelés skálázásával az operátorok feladatát célszerű inkább az ellenőrzésre és a minőségellenőrzésre szűkíteni, az ismétlődő feladatokat automatizálni. Ily módon a termelékenység függetleníthető a rendelkezésre álló munkaerőtől.

Az egyes termékek gyártási folyamatát kifejezetten a hatékonyság, az egységköltség és a ciklusidő szempontjából optimalizáljuk.

Automatizálással a gyorsaság mellett az összeszerelés minősége is javítható. A nagysebességű kamerákkal, nyomástesztrendszerrel és más, személyre szabott megoldásokkal biztosíthatjuk, hogy az automatizáltan összeszerelt termékek 100%-ban megfelelnek a vevői oldalról támasztott kritériumoknak.

Automatizált <highlight>anyagellátás</highlight>

Automatizált anyagellátás

Ami az anyagellátást illeti, az alapanyagot vákuum segítségével töltjük fel, így nincs szükség a kézi betöltésre. A kezelőknek csak a szárítót kell betölteniük, amely pontosan a megfelelő mennyiségű nyersanyagot juttatja a fröccsöntőgépekhez. Az anyagellátás automatizálása egy teljesen zárt rendszerben történik, lehetővé téve a tiszta környezet fenntartását.

<highlight>In-line, off-line és out-line</highlight> automatizálás

In-line, off-line és out-line automatizálás

Az egyszerűbb folyamatok in-line automatizálása úgy történik, hogy egy 3 tengelyes robotot a fröccsöntőgépek fölé helyezünk. Az összeszerelési folyamat egyes lépéseit is automatizáljuk, ami történhet in-line és out-line is.

Teljesen automatizált folyamat például a védőkesztyű elhelyezése a GENIUS integrált PUR-hab adagolófej záróelemébe. A kesztyűt először a fröccsöntött záróelembe helyezzük, amely a zárást követően egy csővel egészül ki. Utolsó lépésként a csövet a gyártósoron meghajlítják a könnyebb szállítás érdekében.

Automatizált <highlight>minőségellenőrzés</highlight>

Automatizált minőségellenőrzés

Gyártócelláink különböző automatizált minőségellenőrzési megoldásokat tartalmaznak: a gépi látást a vizuális ellenőrzéshez használjuk, kamerák és érintésérzékelők működtetik a go/no go logikán alapuló lépéseket, a méret- és helyzetellenőrzők pedig biztosítják a termékek méretpontosságát. Az in-line minőségellenőrzési megoldásokat automatizálási és robottechnológiai részlegünk az adott termék követelményei és specifikációi alapján személyre szabottan tervezi. Automatizált minőségellenőrzéssel a legszigorúbb ipari szabványokhoz is tudunk alkalmazkodni.

<highlight>Okos ipari robotok</highlight> az ismétlődő feladatokhoz

Okos ipari robotok az ismétlődő feladatokhoz

Engel és Arburg fröccsöntő gépeink többtengelyes (1, 3, 6 tengelyes) programozott Wittmann, Kuka és Fanuc robotokkal vannak felszerelve, amelyek különböző feladatokat látnak el, mint például a raklapozás és a minőségellenőrzés. Szerszámműhelyünk is magasan automatizált megoldásokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a megmunkálási feladatok munkaidőn kívüli elvégzését a szerszámgyártás folyamatának felgyorsítása érdekében.

Kapcsolódó esettanulmányok

Genius integrált PUR-hab adagolófej

A könnyen használható integrált PUR-hab adagolófej a PUR-hab pisztoly minden előnyét biztosítja az eldobható PUR-hab palackok hobbi felhasználói számára: 360°-os forgatás, többszöri használhatóság, egykezes működtetés.

MIKATECH Startech Clean Valve

Szabadalmaztatott, forradalmian új rugalmas szelep innovatív műanyag technológiával.

Kapcsolódó hírek

Szórófej és fröccsöntött alkatrészek félautomata összeszerelése, tamponnyomással

Szórófej és fröccsöntött alkatrészek félautomata összeszerelése, tamponnyomással

A Richter Gedeon gyógyszercég részére egy orvostechnikai eszköz műanyag applikátorának gyártását, összeszerelését, valamint tamponnyomásos díszítését végezzük. Az automatikus gyógyszeradagolást biztosító eszközt magán felhasználóknak tervezték, ezért könnyű alkalmazhatóság mellett a kellemes tapintás, illetve az esztétikus kialakítás is fontos szempont volt.

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo