Automatizálás

Automatizálás
<highlight>Egyedi</highlight> automatizációs megoldásaink

Egyedi automatizációs megoldásaink

Egy alkatrész gyártásának skálázása vagy a sorozatgyártás elindítása gyakran egyedi automatizálási megoldásokat igényel. Amennyiben a termelési mennyiség azt megkívánja, lehetőség van mind in-line, mind off-line automatizálási fejlesztésre, melyben tapasztalt szakembereink segítségül hívhatóak. A termelés skálázásával az operátorok feladatát célszerű inkább az ellenőrzésre és a minőségellenőrzésre szűkíteni, az ismétlődő feladatokat automatizálni. Ily módon a termelékenység függetleníthető a rendelkezésre álló munkaerőtől.

Az egyes termékek gyártási folyamatát kifejezetten a hatékonyság, az egységköltség és a ciklusidő szempontjából optimalizáljuk.

Automatizálással a gyorsaság mellett az összeszerelés minősége is javítható. A nagysebességű kamerákkal, nyomástesztrendszerrel és más, személyre szabott megoldásokkal biztosíthatjuk, hogy az automatizáltan összeszerelt termékek 100%-ban megfelelnek a vevői oldalról támasztott kritériumoknak.

Automatizált <highlight>anyagellátás</highlight>

Automatizált anyagellátás

Ami az anyagellátást illeti, az alapanyagot vákuum segítségével töltjük fel, így nincs szükség a kézi betöltésre. A kezelőknek csak a szárítót kell betölteniük, amely pontosan a megfelelő mennyiségű nyersanyagot juttatja a fröccsöntőgépekhez. Az anyagellátás automatizálása egy teljesen zárt rendszerben történik, lehetővé téve a tiszta környezet fenntartását.

<highlight>In-line, off-line és out-line</highlight> automatizálás

In-line, off-line és out-line automatizálás

Az egyszerűbb folyamatok in-line automatizálása úgy történik, hogy egy 3 tengelyes robotot a fröccsöntőgépek fölé helyezünk. Az összeszerelési folyamat egyes lépéseit is automatizáljuk, ami történhet in-line és out-line is.

Teljesen automatizált folyamat például a védőkesztyű elhelyezése a GENIUS integrált PUR-hab adagolófej záróelemébe. A kesztyűt először a fröccsöntött záróelembe helyezzük, amely a zárást követően egy csővel egészül ki. Utolsó lépésként a csövet a gyártósoron meghajlítják a könnyebb szállítás érdekében.

Automatizált <highlight>minőségellenőrzés</highlight>

Automatizált minőségellenőrzés

Gyártócelláink különböző automatizált minőségellenőrzési megoldásokat tartalmaznak: a gépi látást a vizuális ellenőrzéshez használjuk, kamerák és érintésérzékelők működtetik a go/no go logikán alapuló lépéseket, a méret- és helyzetellenőrzők pedig biztosítják a termékek méretpontosságát. Az in-line minőségellenőrzési megoldásokat automatizálási és robottechnológiai részlegünk az adott termék követelményei és specifikációi alapján személyre szabottan tervezi. Automatizált minőségellenőrzéssel a legszigorúbb ipari szabványokhoz is tudunk alkalmazkodni.

<highlight>Okos ipari robotok</highlight> az ismétlődő feladatokhoz

Okos ipari robotok az ismétlődő feladatokhoz

Engel és Arburg fröccsöntő gépeink többtengelyes (1, 3, 6 tengelyes) programozott Wittmann, Kuka és Fanuc robotokkal vannak felszerelve, amelyek különböző feladatokat látnak el, mint például a raklapozás és a minőségellenőrzés. Szerszámműhelyünk is magasan automatizált megoldásokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a megmunkálási feladatok munkaidőn kívüli elvégzését a szerszámgyártás folyamatának felgyorsítása érdekében.

Kapcsolódó esettanulmányok

Genius integrált PUR-hab adagolófej

A könnyen használható integrált PUR-hab adagolófej a PUR-hab pisztoly minden előnyét biztosítja az eldobható PUR-hab palackok hobbi felhasználói számára: 360°-os forgatás, többszöri használhatóság, egykezes működtetés.

MIKATECH Startech Clean Valve

Szabadalmaztatott, forradalmian új rugalmas szelep innovatív műanyag technológiával.

Kapcsolódó hírek

Megnövekedett mennyiségi igényre automata szerelősor a válasz

Megnövekedett mennyiségi igényre automata szerelősor a válasz

Egy termék minősége számos különböző összeszerelési technológiával biztosítható, azonban a magas minőség elérése nem mindig olcsó és nem minden piacra alkalmas. Az egyedi, kézi mestermunka és a jól megszervezett sorozatgyártás egyaránt eredményezhet magas minőséget, de eltérő költségekkel, más célpiacon.

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo