KUTATÁS FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ

SPECIÁLIS IGÉNYEK
INNOVATÍV FEJLESZTÉSI
MEGOLDÁSAI

Kutatás-fejlesztési tevékenységünk során partnereink konkrét követelményeire, igényeire, illetve aktuális problémáira reagálva valódi és költséghatékony megoldások létrehozására törekszünk. 25 éves múltra visszatekintő – szerszámtervezésben, készítésben és fröccsöntéses gyártásban szerzett tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy hogyan jussunk el egy jobb termékig azonos költségek mellett.

Az elmúlt években K+F mérnökeink számos sikeres – több, mint 20 esetben szabadalommal védett – termékfejlesztést valósítottak meg. Bevételünk 11%-át új fejlesztési projektekre fordítjuk. Jelenlegi kutatásaink, fejlesztéseink – vevői igények alapján – az élelmiszer-, a gyógyszeripar, a gyógyászat és a higiénia területén zajlanak.

Tudjuk, hogyan jussunk el az ötlettől a fejlesztett termék megvalósításáig, azaz a sorozatgyártásig: termékhez kapcsolódó elvárások megfogalmazása, piackutatás, termék-tervezés, fejlesztés és optimalizálás vagy technológiai optimalizálás, szerszámtervezés, fejlesztés, műanyag fröccsöntés, házon belüli automatizálás, összeszerelés (fél vagy teljesen automata összeszerelő berendezések tervezése, fejlesztése és kivitelezése).

GYÓGYSZERIPARI, GYÓGYÁSZATI, HIGIÉNIAI FEJLESZTÉSEK

Szabványtermékek gyártása mellett egyedi záróelemekre és komplett megoldásokra is végzünk fejlesztéseket. A gyógyszeripar igényeire, kihívásaira nyújtott innovatív válaszként egy szívgyógyszer biztonságos és praktikus csomagolásához COC alapanyagot alkalmazunk; a gyártás pedig tiszta térben zajlik – megfelelve ezzel a gyártási körülményekre vonatkozó szigorú gyógyszeripari elvárásoknak.

A MIKROPAKK a higiénia és a gyógyászat különböző területeit is támogatja a felmerülő technikai kihívások megoldásában, fejlesztések megvalósításában, úgy, mint pl. szemműtéteknél használt, fogászati és fogtechnikai területre szánt orvosi eszközök, innovációk, hölgyeknek kínált higiénia segédeszközök.

SZERZŐDÉSES GYÁRTÁS
A GYÓGYSZERIPAR SZÁMÁRA

ÉLELMISZERIPARI ZÁRÓELEMEK ÉS CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOK

Viszkózus anyagokhoz (pl. ketchup, majonéz, mustár) szánt záróelemek több generációját, ill. gyakran a partnerünkkel együttműködve, egyéb élelmiszeripari – akár komplett, formatervezett – csomagolási megoldásokat is fejlesztettük már.

Egyik fejlesztésünket, a MikaTech StarTech  cseppmentes szelepünket is elsősorban élelmiszeripari területre ajánljuk.

Az élelmiszeripari termékek (pl. capuccino kapszula) tömegtermelését a MIKROPAKK Black teljes területén 2016-ban bevezetett speciális élelmiszeripari körülményeket előíró BrC szabvány szerinti gyártás támogatja.

SZERZŐDÉSES GYÁRTÁS
AZ ÉLELMISZERIPAR SZÁMÁRA

AEROSZOL-, ÉPÍTŐIPARI-, ÉS EGYÉB SPECIÁLIS ALKALMAZÁSOK

K+F tevékenységünk egyik kiemelt területe az aeroszol-ipar. A MIKA-termékcsalád termékei egyesítik a PUR-hab teljes körű, szabadalmaztatott csomagolási megoldásának elemeit: szelep-fejlesztéseinket, a tartályon belül elhelyezett 2K-rendszerek változatait, valamint különböző markolat-, és pisztoly kiegészítőket. A MIKROPAKK MIKA 2K membrán-rendszerét 2012-ben a Magyar Innovációs Nagydíjjal jutalmazták. A fejlesztett megoldás bármely más, két komponensű-rendszer területén alkalmazható.

A tetőszerkezet nagyobb stabilizálását szolgáló tartóklipsz továbbfejlesztése is házon belül zajlott. A piacon gyorsan sikeressé váló terméket ma már Braziliától Szingapúrig alkalmazzák a jelentős építkezéseken.

K+F MEGOLDÁSAINK
SOROZATGYÁRTÁSA