A nem professzionális felhasználók általában az eldobható PUR-hab palackokra támaszkodnak ház körüli munkák vagy éppen hobbi felhasználás során. Azonban palackos kivitel esetében a PUR-hab felhordásához a felhasználónak mindkét kezére szüksége van, ami nehézséget okozhat. Ennek a problémának a feloldására készítettük el a Genius integrált kézi adagolófejet, melyet a salgótarjáni Mikropakk BLACK üzemünk évente több milliós darabszámban gyárt, teljesen automatizáltan, in-line.

Termékfejlesztésünk nyomán született meg a kiemelkedően sikeres, integrált kézi adagoló fej

Az alábbiakban bemutatjuk:

A Genius integrált kézi adagolófej céljai és képességei

A PUR-hab adagolófej fejlesztésének célja, hogy létrehozzunk egy olyan terméket, ami lehetővé teszi a könnyű és egykezes használatot, és legalább 6 hetes újrahasználhatóságot. Az új kialakítású fej “Stop & Go” funkcióval is rendelkezik, azaz használat után az adagolófej fedele visszazárható, ezzel megakadályozzuk a véletlenszerű adagolást, illetve az adagoló cső lehajtható és lezárható. Ennek segítségével többször használható a palack.

Az új záróelem kialakítása során elsődleges elvárás volt, hogy minden szempontból megkönnyítse és biztonságossá tegye a PUR-hab adagolását, felhasználását. Ennek érdekében a fej két csomagolt védőkesztyűt rejt magában és tartalmaz egy – az adagoló fejből – kitörhető dugót is, amelynek segítségével az adagoló cső használat után légmentesen zárható. A fejlesztéseknek hála, mára egy finomabb adagolást biztosító adapterrel is gyártjuk a nagyon sikeres, közkedvelt terméket.

play
video

A több elemből összetett, fröccsöntött műanyag adagolófej teljesen automatizált gyártása

Üzemünk teljesen automatizáltan gyártja az integrált adagolófejet, ami lehetővé teszi a több milliós darabszámban történő gyártást évente. A termelés folyamatosan zajlik 3 fröccsöntő gépen, az év 365 napján, csak a tervezett karbantartásokra állunk le. Az adagolófejet a fröccsöntést követően robot emeli át a szerelő automatába, ahol bekerül a helyére a kesztyű, a csonkra az átlátszó adagoló cső, amelyet szintén az automata lehajt, hogy könnyebben elhelyezhető, csomagolható legyen. A tökéletes minőség érdekében a folyamat automatizáltan elvégzett szivárgás és átfújásos tesztekkel folytatódik.

A tesztek elvégzése után robot helyezi be a készterméket a dobozba. Egy operátor végzi el a megtelt dobozt cseréjét üresre, akinek további feladata a becsomagolt kesztyűk tálcázása (felvételi pozícióba helyezése) és a cső adagoló feltöltése.

A fröccsöntött műanyag termék fejlesztése nem ér véget a sorozatgyártás beindításával

Folyamatosan figyeljük a visszajelzéseket, így a fejlesztés nem áll meg. Ennek köszönhető, hogy megoldást találtunk arra, amikor az elcsomagolt kesztyűk időnként kiestek szállítás vagy pakolás közben a fejből. A kesztyűk méretének növelésével ez a gond elhárult.
A másik felmerült probléma, hogy a már lehajtott adagolócső gyakran kipattant a rögzítő fülből. Ehhez módosítani kellett a kialakítását, ami magával vonta a fröccsöntő szerszám és a szerelő robot áttervezését is.

Ezen kihívások mellett az automatizált gyártás hatékonyságát is növeltük, így mára rövidebb ciklusidővel és még nagyobb pontossággal dolgozhatunk. Ezek az eredmények arra ösztönöznek minket, hogy a jövőben is végezzünk fejlesztéseket, izgalmas feltárásra váró terület például a regranulátumok használata.

play
video

Magas minőségű műanyag alkatrészek fejlesztése és gyártása

A Mikropakknál fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztés a termékek gyártása során se álljon meg. A célunk, hogy olyan innovatív termékeket gyártsunk, amelyeket a lehető legtisztább, leghatékonyabb gyártási folyamattal állíthatunk elő. Ezért is tartjuk fontosnak az üzem automatizálását, ami segít elérni a kívánt magas minőséget, mind a termelés folyamatában, mind pedig az előállított termékek színvonalában.

Kapcsolódó szolgáltatások