A Richter Gedeon gyógyszercég részére egy orvostechnikai eszköz műanyag applikátorának gyártását, összeszerelését, valamint tamponnyomásos díszítését végezzük. Az automatikus gyógyszeradagolást biztosító eszközt magán felhasználóknak tervezték, ezért könnyű alkalmazhatóság mellett a kellemes tapintás, illetve az esztétikus kialakítás is fontos szempont volt.

A műanyag applikátor gyártásához egy új, félautomata gyártósort építettünk ki budapesti telephelyünkön, a Mikropakk SILVER-ben. A jövőben tervünk a jelenlegi gyártósor teljesen automata szerelősorrá történő fejlesztése, ezáltal az összeszerelési folyamatban egy robotcella váltaná ki az emberi munkaerőt.

Ebben az esettanulmányunkban egy műanyag applikátor gyártási folyamatán keresztül mutatjuk be a különböző szintű automatizálási lehetőségeket, valamint, hogy miként történik félautomata gyártósoron:

A Lenzetto spray orvostechnikai eszköz

Lenzetto menopauza hormon spray kényelmes és pontos adagolást biztosít hormonpótláshoz. A bőrfelületen keresztül felszívódó készítmény megfelelő adagolását az applikátorba helyezett adagoló spray biztosítja. Az applikátor nyomógombbal működik, így a felhasználó számára egyszerű kimérni, hogy három gombnyomás egy adag, használatot követően pedig a fedeles zárás biztosít higiénikus tárolást.

Fröccsöntött alkatrészek félautomata összeszerelése

Fröccsöntött alkatrészek félautomata összeszerelése

Szórófej és fröccsöntött alkatrészek összeszerelése félautomata gyártósoron

A Lenzetto applikátor alkatrészeit fröccsöntéssel készítjük, melyeknek további optimalizálása egy félautomata gyártósoron operátori visszajelzések alapján történik. A termék felfutása nyomán teljes automatizálásra is van lehetőség, amellyel kifejezetten nagy igények, akár évi ötmillió darabos célszám is kiszolgálható.

A gyártási és szerelési folyamatok tervezésekor elsődleges szempont a minőségellenőrzés integrálása, amit a gyártási folyamat több pontján is alkalmazunk. Ezáltal az applikátor összeszerelése minden esetben ellenőrzött minőségű alkatrészekből történik. A további hibalehetőségek elkerülése érdekében a nagy pontosságot igénylő feladatokat teljesen automatizált gyártósor végzi el.

 

Az applikátor szórófejének elemei összeszerelés előtt

Az applikátor szórófejének elemei összeszerelés előtt

A szórófej összeszerelése és minőségellenőrzése automatizált

Az applikátor szórófejének összeszerelése automata összeszerelő gépen történik. A berendezés szalagján található bakokra egy operátor helyezi fel az alkatrészeket, melyeket a gép megfelelő irányba fordít, majd egy kamera kapun keresztül ellenőrzi. Az ellenőrzési folyamatot követően a gép összeilleszti a két alkatrészt, majd ismét minőségellenőrzés következik. Ezáltal a folyamat végén azonnal kiszűrhetők a hibás kupakok.

 

Alkatrészek minőségének ellenőrzése kamera kapun keresztül

Alkatrészek minőségének ellenőrzése kamera kapun keresztül

Így zajlik a fröccsöntött alkatrészek összeszerelése

A fröccsöntött alkatrészeket egy operátor helyezi a körasztalon kialakított bakokra. Ezután a műanyag alkatrészek felületének plazmával történő bontása következik a tartós festék tapadás eléréséhez.

A műanyag alkatrész felületének bontása plazmával a jobb tapadás érdekében

A műanyag alkatrész felületének bontása plazmával a jobb tapadás érdekében

 

Az összeszerelési folyamatba integrált tamponnyomással 37 különböző nyelv nyomtatása lehetséges az alkatrészek felületére. A tamponnyomással felfestett aranysárga márkanév száradása egy infralámpa alkalmazásával felgyorsítható.

Az applikátor felületének védelme érdekében fólia bevonat kerül a termékre. Ezt a csomagoló tégely ultrahangos hegesztése követi, majd egy operátor ellenőrzi a kész termék minőségét és felhelyezi a záró kupakot.

Fröccsöntött alkatrészek tamponnyomással történő dekorálása

Fröccsöntött alkatrészek tamponnyomással történő dekorálása

Fröccsöntött műanyag alkatrészek precíziós szerelése akár orvosi alkalmazásokhoz a Mikropakk-tól

Vállalatunk kiemelt szolgáltatása az egyedi ipari automatizálás, valamint az alkatrészek legyártását követő összeszerelés és dekoráció. Szolgáltatásainkhoz egyedi gépsorokat építünk ki saját telephelyeinken, a maximális hatékonyság elérése érdekében.

Magas minőségű, igény esetén egyedileg tervezett szórófejes, illetve más fröccsöntött alkatrészekből összeszerelt termékek széles skáláján tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni. Forduljon hozzánk bizalommal!