A Kalzip E clip egy rendkívül sokoldalú alkatrész, amely lehetővé teszi a Kalzip tetőrendszer tartozékok és különböző panelek biztonságos felszerelését anélkül, hogy a tető vagy a fal időjárásálló rétegét áthatolná. Korábban ez az elem tisztán fémalkatrész volt, mára azonban inzert ráfröccsöntés technológiával thermoplastic külső réteget kap, javítva ezzel a termék tulajdonságait, valamint csökkentve előállítási költségét.

Inzert ráfröccsöntés technológiával jobb és olcsóbb a tetőszerkezeti kötőelem

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan

Inzert ráfröccsöntéssel egyesíthetjük két anyag előnyeit

A kimagasló minőségű termékek előállítása érdekében a terméktervezők gyakran egyszerre több anyag előnyös tulajdonságait is szeretnék felhasználni. Az esetek többségében csak így oldható meg, hogy a magas minőség és jó tulajdonságok egyaránt a termék sajátjai legyenek, elfogadható áron. Például menetes kötés esetén a fém csavar és anya használata a legelőnyösebb, de ha csak betétként jelenik meg a termékben, akkor a többi rész könnyebb, költséghatékonyabb és egyszerűbben formázható termoplasztikból vagy elasztomerből készülhet.

Inzert ráfröccsöntés során a hordozó anyag általában fém vagy műanyag. Egyes termékek előállítása akár speciális géppel is történhet, amely automatizáltan állítja össze a hordozó, valamint a fröccsölő anyagot. Ez utóbbi leggyakrabban elasztomer vagy thermoplastic, amely javítja a hordozó anyag tulajdonságait, ezáltal

  • jobb fogást,
  • hatékonyabb szigetelést, valamint
  • esztétikusabb küllemet eredményez.

Tetőszerkezeti kötőelem gyártása történhet 3D nyomtatással vagy betétes fröccsöntéssel, azonban a fém váz használata ráfröccsöntéssel erősebb kötést ad a terméknek, a műanyag előnyös tulajdonságait megőrizve.

Alu-cink bevonattal rendelkező acéllemez

Alu-cink bevonattal rendelkező acéllemez

Kalzip E clip tetőszerkezeti elem gyártása ráfröccsöntéssel

A Kalzip E clip egy tetőszerkezet rögzítőelem, amelynek alu-cink bevonattal rendelkező acéllemez vázára poliamid kerül. Ez a műanyag réteg hőszigetelő hatást biztosít, amely megakadályozza a hőhíd kialakulását.

Budapesti székhelyünkön, a Mikropakk SILVER-ben 10 éve, 10 féle méretben és kivitelben készítjük inzert ráfröccsöntéssel a Klazip E clipet, a különböző kivitelekből összesen 1,2 millió darabot gyártunk egy évben.

A fém alkatrész gyártása és szerelés menete

Az alapanyag, azaz a fémlemez tekercsben érkezik beszállítónkhoz, ahol az előgyártmány alkatrészeket formára és méretre vágják. A termék gyártása a Mikropakknál az előgyártmányok felhasználásával kezdődik, ezek

  • szegecselése,
  • hajlítása és
  • préselése

automatizált gyártósoron történik. Az automata szerelőgép mind a 10 típus gyártására alkalmas. Szerelést követően a lemez váz ellenőrzése következik, majd az ellenőrzött termékeket dobozokba helyezik.

Robotizált gyártósoron végzett optikai ellenőrzés

Robotizált gyártósoron végzett optikai ellenőrzés

Teljesen robotizált inzert ráfröccsöntés

Az operátorok konvejor adagoló sínre helyezik az elkészült fém vázakat, amely a terméket a robotokhoz szállítja. Korábban operátor, mára azonban már robotizált gyártósor végzi a termékek optikai ellenőrzését, amely a fejlemez jelenlétét, valamint az esetleges deformációkat vizsgálja. Ezt követően a robot a fröccsszerszámba helyezi a fém vázat, majd a ráfröccsöntést után a kidobó csúszdára dobja. A folyamatot ismét operátori ellenőrzés követi, tehát csak tökéletes minőségű termék kerül kiszállításra.

Így gyártjuk a Kalzip clip termékeket

Egyedi fröccsöntési megoldások és gyártásautomatizálás a Mikropakk-nál

Magas műszaki tartalmú vagy újonnan bevezetett termékek számára alacsony szériában, illetve sorozatgyártott termékeknél magas szériában is versenyképes egységköltséggel kínálunk fröccsöntési szolgáltatást.

A legmodernebb technológiával dolgozunk, fröccsöntő gépeink alkalmasak 1, 2 és 3 komponensű fröccsöntésre, ráfröccsöntésre, fröccsfúvásra és kocka technológiára egyaránt. A megoldásorientált szemléletet részesítjük előnyben, ha egy új termék gyártása megkívánja, készen állunk bővíteni gépparkunkat. Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolódó szolgáltatások