Technológia

Technológia

Összeszerelt, ráfröccsöntött precíziós műanyag alkatrészek

Technikai szaktudásunk és korszerű gépparkunk segítségével megbízható és költséghatékony precíziós műanyag alkatrészeket szállítunk a legmagasabb minőségben, olyan magas műszaki tartalmú iparágaknak, például az elektronika, az autóipar vagy az építőipar.

Szakértelmünk az alacsony és közepes volumenű precíziós műanyag alkatrészek terén meghatározó ebben az iparágban olyan termékekhez, ahol az alacsony minőségű tömeggyártás nem opció, mégis fontos szerepet játszik a költséghatékonyság.

Alkalmazott technológiák

A standard fröccsöntés mellett ráfröccsöntést is, azaz fém alkatrészekre történő fröccsöntést is vállalunk. Az iparágat kiszolgáló gyártósorok nagymértékben automatizáltak: az alkatrészeket robotok távolítják el, a minőségellenőrzést pedig gépi látókamerák végzik. Mindezek mellett ügyfeleink igényeitől függően kézi összeszerelési szolgáltatásokat is kínálunk.

Műanyag burkolatok <highlight>elektronikához</highlight>

Műanyag burkolatok elektronikához

A burkolatok és házak védik az elektronikus alkatrészeket a környezettől. Különböző burkolati megoldások bérgyártását kínáljuk az egyszerűtől a robusztusig.

Az elektronikai burkolatok leggyakoribb anyagai:

 • Polifenil-éter (PPE)
 • Polisztirén (PS)
 • Polikarbonát (PC)
 • Akrilnitril-butadién-sztirol (ABS)
 • Poliamid (PA)
 • és ezek elegyei.

A Mikropakk különböző felhasználásra szállít műanyag burkolatot, többek között:

 • autóipari hangszóró burkolatát,
 • mérőóra és mérőeszköz szekrényeket.
Precíziós <highlight>építőipari</highlight> műanyag alkatrészek

Precíziós építőipari műanyag alkatrészek

A műanyag alkatrészek az építőiparban költséghatékonyan helyettesíthetik vagy kiegészíthetik a fém alkatrészeket az alábbi előnyeiknek köszönhetően:

 • szilárdak, mégis könnyűek,
 • egyszerűbben kezelhetők, mint a fémek,
 • jobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek,
 • határtalan tervezési lehetőséget engednek
 • és elérhető áron kaphatóak.

Az építőiparban használt precíziós műanyag alkatrészek általában nagy teljesítmény, speciális műszaki műanyagból készülnek, mint például ABS, PC/ABS, PBT, poliamid, PP, erősítő anyagokkal vagy üvegszálas adalékokkal töltve.

A műanyag önmagában nem elég erős ahhoz, hogy teherhordó anyagként szolgáljon, de kiegészítésként tökéletesen ellátja feladatát. Ezért bizonyul rendkívül hasznosnak az építőipari alkalmazásokban a ráfröccsöntéses technológia. Miközben a termék a fémmag megtartása miatt elég erős marad, a műanyag alkatrészek összes előnyét is elnyeri.

Tetőszerkezeti tartókapocs

Ami az építőipari precíziós műanyag alkatrészeket illeti, egyik kiemelt fejlesztésünk a tetőszerkezet-tartókapocs. A tartókapocs fémbetétje műanyag bevonatot kap, ami javítja a termék szigetelő tulajdonságait és kiküszöböli a hőhidakat a tetőszerkezetben. Ezeket az alkatrészeket Brazíliától Szingapúrig számos építkezésen használták már.

Műanyag alkatrészek <highlight>ipari csatlakozókhoz</highlight>

Műanyag alkatrészek ipari csatlakozókhoz

A Nass Magnet az autóiparban használt elektromágneses csatlakozók és szelepek piacvezető gyártója. A Mikropakkal történő együttműködés előtt komoly ellátási hiányosságokat tapasztaltak, amely kritikus helyzetet eredményezett. Beszállítóként, nemcsak a jelenlegi, eleve magas keresletet kellett kielégíteniük, hanem a termelés felzárkóztatásában is segítséget nyújtottunk.

Elsőként felújítottuk a régi szerszámokat, ami magában foglalta az a teljes forrócsatorna-rendszer cseréjét, a lehető legrövidebb idő alatt. A kereslet kielégítésére egy fröccsöntőgépet csak a Nass termékeknek szenteltünk, de időnként két másik gépet is be kellett vonnunk a termelésbe. Végül így sikerült felzárkóztatni a termelést. Azóta a régi szerszámokat újakra cseréltük, és további 6 szerszámot készítettünk.

Új ipari csatlakozó fejlesztése

Egy új KONTAKTRÄGER kifejlesztésén is dolgoztunj, amely könnyebb, egyszerűbb szerkezetű, könnyebben felszerelhető és kevesebb alkatrészből áll.

Kétkomponensű alkatrész fejlesztése

Eredetileg ezt az alkatrészt fröccsöntötték és manuálisan látták el a tömítéssel. A fejlesztés célja az volt, hogy ezt a kétlépéses folyamatot kétkomponensű fröccsöntéssel váltsuk fel. A fő vagy kemény alkatrész adott volt a gyártó részéről, ehhez kellett mérnökeinknek kiválasztaniuk egy hozzá illeszkedő lágy alkatrészt, ami nevezetesen a TPE lett. Miután 3 anyagtípust teszteltünk, arra a következtetésre jutottunk, hogy a leggyakrabban használt típus a kemény komponenssel együtt mutatja a legjobb tulajdonságokat.

Ennek a két sikeres fejlesztésnek köszönhetően bérgyártóként hosszú távú partnerkapcsolatot alakítottunk ki a gyártóval.

Kapcsolódó hírek

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo