Ragasztó és tömítő anyagok

Ragasztó és tömítő anyagok

Úttörő aeroszol csomagolási megoldások

Termékfejlesztéseink fókusza kétség kívül az aeroszolipar egyedi kihívásaira készült egyedi megoldások. A PUR-habgyártók hosszú távú partnereként alapos ismeretekre tettünk szert az iparágban, ezáltal mélyen tudást szereztünk a legnagyobb kihívást jelentő csomagolási problémákról. Ezeket a kihívásokat alapul véve, mérnöki csapatunk kifejezetten erre a szegmensre fejlesztett ki különböző megoldásokat.

Személyre szabott csomagolási megoldásokat is fejlesztünk ragasztók és tömítőanyagok számára, egyedi jellemzőkkel, melyek a márka könnyű felismerhetőségét támogatják.

Műszaki megoldások ragasztókhoz és tömítőanyagokhoz

A Mikropakk teljes körű szolgáltatást nyújtó gyártója az egyedi ragasztó- és tömítőanyag-csomagolási megoldásoknak:

  • Szerszámfejlesztés,
  • Technológiafejlesztés,
  • Automatizálás (tervezés, gyártáshoz és összeszereléshez szükséges automatikus berendezések fejlesztése és kivitelezése)

A különböző szegmensek igényeinek kielégítésére több PUR-hab adagoló megoldást fejlesztettünk ki.

Kész és egyedileg tervezett adagolófejek

Genius, <highlight>prémium integrált</highlight> adagolófej

Genius, prémium integrált adagolófej

Genius termékünk a prémium szegmenst képviseli megoldásaink között, amelyet a Soudal, Európa piacvezető PUR-hab gyártója számára terveztünk. A termékfejlesztés fő célja az volt, hogy a professzionális PUR-hab pisztolyok minden előnyét biztosítsuk a hobbi szintű felhasználóknak. Ilyen például az egy kézzel történő alkalmazás, a 360°-os forgathatóság és a stop and go alkalmazhatósága, anélkül, hogy a pisztoly eltömődne. A Genius két védőkesztyűt is tartalmaz a fröccsöntött záróelemen belül, valamint garanciazárral van ellátva, a véletlenszerű adagolás megakadályozására.

<highlight>Standard</highlight> kézi adagolók

Standard kézi adagolók

A Mikropakk saját fejlesztésű, standard kézi adagolói is számos előnnyel rendelkeznek. Az egy kezes alkalmazhatóságnak köszönhetően, kényelmes felhasználói élményt nyújtanak a hobbi felhasználók számára is. Ez a kézi adagoló gumimentes és standard szelepeinkkel is egyaránt használható. Gumiszeleppel történő alkalmazáskor jobb tömítést biztosít.

Könnyűsúlyú kézi adagolós megoldást is kínálunk, amely a palack zárjához illeszkedik.

MIKA csomagolási rendszer <highlight>kétkomponensű termékekhez</highlight>

MIKA csomagolási rendszer kétkomponensű termékekhez

Ezt a rendszert kifejezetten a kétkomponensű termékek csomagolási kihívásainak megoldására fejlesztettük. A MIKA vállalatunk egyik fő termékcsaládja, amely a következőket foglalja magában:

  • MIKA kétkomponensű membránrendszer, a komponensek idő előtti elegyedésének megakadályozására,
  • MIKA-Vent gumimentes aeroszolszelep a tökéletes tömítéshez.

Az összetett csomagolási rendszernek az eredeti ötletét a standard PUR-hab palackok adták. Népszerűségük ellenére a PUR-hab palackok kialakítása gyakran elég silány, amely igen rövid szavatossági időhöz vezet. A probléma többnyire a gyenge tömítés miatt alakul ki:

  • a komponensek idő előtti elegyedését okozhatja,
  • eltömődéshez vezethet, mellyel az aeroszolrendszer működésképtelenné válhat.

Az összetevők túl korai elegyedésére két külön megoldást találtunk: a dugattyús keverő és membránrendszer, valamint a szelep újratervezését egy speciálisan erre a célra kifejlesztett TPE anyagból.

Mindent egybevetve, a két megoldásunk kombinálása megduplázta a termék szavatossági idejét.

A MIKA kétkomponensű membránrendszer és a MIKA-Vent gumimentes szelep is egyaránt a Mikropakk szabadalmaztatott megoldása.

Kapcsolódó hírek

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo