Gyógyszeripar és orvostechnika

Gyógyszeripar és orvostechnika

Fröccsöntött precíziós műanyag alkatrészek gyógyszeripariés orvosi alkalmazásokhoz

Ügyfélkörünk a nagy gyógyszeripari vállalatoktól az orvostechnikai eszközök ellátóiig terjed. A gyógyszeripari és orvosi alkalmazások közös jellemzője, hogy az itt használt műanyag alkatrészeknek szigorú globális előírásoknak kell megfelelniük.

Az orvosi eszközöknél és a gyógyszeriparban is fontos, hogy a gyártás minősített tisztatérben történjen.

Igen széleskörű tapasztalattal rendelkezünk ezekben az iparágakban, ezért megértjük mennyire fontos az orvosi műanyag alkatrészek minősége. Évek óta fröccsöntünk orvostechnikai eszközökben felhasznált alkatrészeket, mely alatt precíz ellenőrzési és nyomonkövetési rendszereket fejlesztettünk ki.

Műanyag csomagolási megoldások a <highlight>gyógyszeripar</highlight> számára

Műanyag csomagolási megoldások a gyógyszeripar számára

Gyógyszeripari csomagolásaink gyártásában gyakran a fröccsfúvásos technológiát alkalmazzuk. Különböző formájú és méretű tégelyeket és üvegcséket gyártunk gyógyszeripari felhasználásra.

Átlátszó Nitromint csomagolási rendszer

A Nitromint csomagolási rendszer egy új csomagolási megoldás, amelyet egy gyógyszeripari vállalat számára fejlesztettünk ki. A rendszer kifejezetten a szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szolgáló, nitroglicerint tartalmazó folyékony gyógyszereknél alkalmazható. Legfontosabb jellemzője az átlátszóság, amely egyszerű és biztonságos módon teszi lehetővé az életmentő gyógyszer mennyiségének ellenőrzését a dobozban.

Korábban egyetlen más gyártónak sem sikerült átlátszó csomagolást létrehoznia erre az alkalmazásra, főként azért, mert minden lehetséges anyag, például a PE vagy a PP kölcsönhatásba lép a nitroglicerinnel, ami csökkentené a gyógyszer hatékonyságát és szavatosságát.

A Mikropakk megoldása egy újonnan kifejlesztett műanyagtípuson alapul, amely minden vonatkozó elvárásnak megfelel:

  • átlátszó,
  • nem lép reakcióba a nitroglicerinnel,
  • ellenáll a párának
  • és az UV sugárzásnak.

Ezt az anyagot alapul véve és a korábbi csomagolás hátrányait kiküszöbölve egy új, továbbfejlesztett csomagolási rendszert hoztunk létre. A csomagolás egy átlátszó palackból, egy gallérszerű részből – amely segít megakadályozni, hogy a száj a szelep és az palack közé szoruljon (gyakori probléma a sietős helyzetekben) – valamint egy garanciazáras kupakból áll. Ezeknek a tulajondonságoknak, melyek egy életmentő gyógyszer esetében kulcsfontosságúak, a kifejlesztése rendkívül innovatív válasz volt a meglévő piaci igényekre.

Fröccsöntött <highlight>fogászati eszközök</highlight>

Fröccsöntött fogászati eszközök

A fogászati eszközöknek ugyanolyan szigorú előírásoknak kell megfelelniük, mint a gyógyszereknek és az orvostechnikai eszközöknek. Ezt az alkalmazási területet az teszi számunkra különlegessé, hogy egy kis, de nagyon innovatív vállalattal dolgozunk együtt, ahol a korszerűség nagy jelentőséget élvez.

Speciális csomagolás fogászati termékhez

Ebben a kategóriában az egyik kiemelkedő termékünk egy fogászati termékhez készült kétszintes csomagolórendszer.

A terméket a csomagoláson belül biztonságosan kell rögzíteni, ugyanakkor könnyen eltávolíthatónak kell lennie. Az első szintű csomagolásnak ellen kell állnia a gamma-sugárzásnak (melyet sterilizálás céljából használnak) anélkül, hogy az átlátszóság vagy a minőség romlana. A külső csomagolásnak garanciazárral kell rendelkeznie. Végül pedig mindkét csomagolási szintnek teljesen átlátszónak kell lennie.

Kapcsolódó esettanulmányok

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo