FMCG

FMCG

Merev műanyag alkatrészek és csomagolási megoldások az FMCG piacra

Főtevékenységeink egyike a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) csomagolására szolgáló egy- vagy kétkomponensű fröccsöntés. Cégünk már több évtizede kínál csomagolástechnikai megoldásokat különböző nem tartós termékek, például csomagolt élelmiszerek, italok, piperecikkek, kozmetikumok és egyéb fogyasztási cikkek számára.

Büszkék vagyunk arra, hogy több nagy nemzetközi FMCG vállalat kizárólagos bérgyártója lehetünk. Egyedi műanyag csomagolási megoldásokat is készek vagyunk kifejleszteni, és szükség szerint automatizálási megoldásokkal skálázni a termelést, például az indukciós fólia behelyezésének automatizálásával egy speciális in-line behelyező eszköz segítségével. 

Az FMCG-iparban alkalmazott szabadalmaztatott fejlesztéseink között szerepel többek közt a MikaTech Startech cseppenésgátló szelep, melyet gyermekek számára készült tusfürdők csomagolásához használnak.

Ebben az iparágban elsősorban a viszkóz anyagokhoz, például szószokhoz vagy samponokhoz használatos kupakokkal vagyunk jelen, de rendelkezünk más referenciákkal is, mint például a kávékapszulák vagy fűszertartók. Kérésre a záráshoz illő megfelelő palack kialakítását is megtervezzük. 

Telephelyünk egyikének teljes területe BrC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami lehetővé teszi az élelmiszeripar csomagolási igényeinek kielégítését.

Hogyan dolgozunk

Iparág- és termékspecifikus csomagolástechnikai kihívások process

Iparág- és termékspecifikus csomagolástechnikai kihívások

Ha műszaki, funkcionális, szerkezeti, formai vagy költségbeli nehézséggel szembesül egy termék csomagolásával kapcsolatban, tervezőcsapatunk készséggel áll rendelkezésére.

process
Konzultáció szakértőinkkel process

Konzultáció szakértőinkkel

Az első kapcsolatfelvételt követően mérnökcsapatunk különböző megoldásokat dolgoz ki, elemzi a megvalósíthatóságot, meghatározza a már meglévő követelményeket.

process
Személyre szabott csomagolástechnikai megoldások

Személyre szabott csomagolástechnikai megoldások

Magasan képzett mérnöki csapatunk Önnel együttműködve, az elvárt költségvetésnek megfelelő, egyedi megoldást dolgoz ki.

specializációs területek

Élelmiszerek

Pattintható, flip-top kupakok, szórófejek, adagolózárak szeleppel vagy anélkül, valamint egyéb csomagolási megoldások élelmiszerek és italok számára.

Háztartási cikkek

Egyedi fröccsöntött csomagolási megoldások mosószerek, tisztítószerek és egyéb háztartási cikkek számára.

Kozmetikumok

Kupakok és záróelemek indukciós fóliával vagy anélkül, opcionálisan hozzáillő tégellyel és fiolával kozmetikumokhoz és egyéb egyedi csomagolási megoldásokhoz.

<highlight>Élelmiszeripar</highlight>

Élelmiszeripar

Telephelyeink egyikét teljes mértékben az élelmiszeripari csomagolások gyártásának szenteltük. A Mikropakk BLACK 2016 óta rendelkezik BrC tanúsítvánnyal. Élelmiszeripari megoldásaink között szerepelnek mind a bérgyártási projektek, mind a különböző méretű élelmiszeripari vállalatok számára készített egyedi megoldások.

Élelmiszeripari termékválasztékunk a következőket tartalmazza:

  • fűszertartók,
  • záróelemek,
  • fedők,
  • kávékapszulák stb.

Teljes körű csomagolási rendszereket fejlesztünk és tervezünk márkatulajdonosok és sajátmárkás gyártók számára nemzetközi szinten. Raktárkészleten lévő és egyedi, duplafalú, flip-top kupakok és záróelemek, opcionálisan indukciós fóliával és szabadalmaztatott cseppgátló szeleppel, 50+ millió db/év mennyiségben gyártva.

Forradalmian új gyártási módszerünk, kombinálva a szabadalmaztatott elasztomer, cseppenésgátló szeleppel, jobb felhasználói élményt biztosít Önnek a versenytársakkal szemben.

A Mikropakk csomagolástervezési fejlesztési megoldásai a termékek formatervezéséhez is hozzájárulnak, természetesen az ügyfél speciális követelményei alapján.

<highlight>Háztartási cikkek</highlight>

Háztartási cikkek

Nemzetközi jelenlétünk ebben a szegmensben a WC-illatosító kosarak és más, jól ismert háztartási vegyipari termékek záróelemeinek gyártásának köszönhetően alakult ki. Egy- és kétkomponensű merev műanyag alkatrészeket gyártunk, többek közt záróelemeket, fedeleket és WC-illatosító kosarakat.

<highlight>Kozmetikumok</highlight>

Kozmetikumok

Ebben az iparágban főként záróelemeket és fedeleket gyártunk nagy sebességű in-line gépi látókamerákkal. Emellett magas fokon automatizált összeszerelési megoldásokkal rendelkezünk ezeken a gyártósorokon.

A Mikropakk az alábbi kozmetikai termék kupakjainak kizárólagos gyártója Európában. A termék két részből áll:

  • flip-top részből és
  • egy design elemből – “szem”.

A két alkatrész 31 különböző színkombinációban készül, és a legnagyobb hatékonysággal, automatikusan szereljük össze. A gyártási volumen 100-120 millió darab/év.

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo