MIKA-Vent gumimentes aeroszolszelep

A MIKA-Vent egy speciálisan kétkomponensű aeroszolos rendszerekhez kifejlesztett szelep, amely a MIKA termékcsalád része. Bár PUR-hab háztartási használata rendkívül elterjedt, a hagyományos PUR-hab palackoknak mégis több előnytelen tulajdonsága van, ami a termék nagyon rövid idejű felhasználhatóságát eredményezi. 2 évig fejlesztettünk egy olyan komplex megoldást, amely a PUR-hab palackokkal kapcsolatos összes problémát megoldja. Büszkék vagyunk arra, hogy mindkét általunk fejlesztett megoldást szabadalmaztattuk.

Mika-Vent egy kétkomponensű szelep aeroszolos rendszerekhez

A kihívás

A kétkomponensű aeroszolos rendszerek szelepei a gyakori tömítési problémák miatt könnyen elzáródnak. A tömítési problémák miatt a palack tartalma akár az első használat után is megkeményedhet. Ha a palackot nem megfelelően tárolják, ez akár a termék első használata előtt is megtörténhet. Amennyiben a gumiszelep beragad és elveszíti rugalmasságát, a termék teljesen használhatatlanná válik.

A termék használhatatlansága nemcsak sok felesleges hulladékot termel, hanem a felhasználókat is elriasztja attól, hogy ismételten a terméket válasszák.

Ez a probléma remek példa arra, hogy bizonyos esetekben nagyon apró alkatrészek is nagy szerepet játszhatnak a termék használhatóságában. Az apró alkatrészek gondos megtervezése döntő fontosságú lehet a termék sikere szempontjából.

Megoldásunk

A szelep gumitömítéseit egy speciális hőre lágyuló elasztomerre (TPE) cseréltük, amely megfelelő tömítést biztosít. Ezt a speciális TPE anyagot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve fejlesztettük ki.

A szelep adagolópisztollyal és adagolófejjel is egyaránt használható, ami a gyártási folyamatot is hatékonyabbá teszi, hiszen nem kell kétféle szelepet készíteni és tárolni.

TPE-megoldásunk ára versenyképesebb, mint a hagyományos gumitömítésű szelepeké.

A MIKA-Vent és a MIKA-Tech megoldások 9-12 hónapról 24 hónapra hosszabbították meg a PUR-habok szavatossági idejét. A szelepek használatával a palackok az első használatot követően akár 8 hétig újrafelhasználhatók.

Alkalmazási területek

Számos más iparág is hasznosíthatja a MIKA-Vent technológiáját, többek között a gyógyszeripar, a szépségipar vagy a vegyipar.

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo