Genius integrált PUR-hab adagolófej

Könnyen használható, 360°-ban forgatható PUR-hab adagolófej

A Genius integrált PUR-hab adagolófejet a paicvezető PUR-habgyártó vállalat, a Soudal számára fejlesztettük ki. A használatra kész, eldobható PUR-hab palack egykomponensű, önduzzadó poliuretánhabot tartalmaz, amelyet ablakok, ajtókeretek beépítéséhez, üregek kitöltéséhez és tömítéséhez használnak. Az eldobható palackokat elsősorban a nem professzionális, hobbi, DIY-felhasználók használják.

A hobbi felhasználóknak szánt termékek legtöbbje messze nem felhasználóbarát. Először is, kétkezes használatot igényelnek, szemben a profik által használt PUR-habpisztolyokkal, amelyeket egy kézzel is lehet működtetni. Továbbá, gyakran csak egyszer használhatóak, mivel a hab gyorsan beszárad a palackba, ezáltal sok hulladékot és frusztrált felhasználót hagyva maga után.

play
video

A kihívás

Fő célunk az volt, hogy a professzionális felhasználók által használt PUR-hab pisztoly minden előnyét a hétköznapi felhasználók számára is elérhetővé tegyük, akik így egy könnyen kezelhető applikátort választhatnak, amely

  • egy kézzel is könnyen használható,
  • 360°-ban elforgatható,
  • Stop & Go funkcióval rendelkezik, azaz többször is használható.

Ezen előnyökön kívül a gyártó egy olyan záróelemet vizionált a termékhez, amely

  • két csomagolt védőkesztyűt tartalmaz,
  • biztonsági zárral rendelkezik a véletlenszerű adagolás megakadályozására.

Megoldásunk

Egy egyszerű, tömör műanyag alkatrészt terveztünk, amely egyesíti a PUR-hab pisztolyok és az eldobható PUR-hab palackok előnyeit. Megoldásunk az eldobható jelleg megtartása mellett lehetővé teszi a könnyed alkalmazást – komfortos és pontos adagolást -, és ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmes fogást kínál.

A véletlenszerű alkalmazás megakadályozása érdekében a Genius biztonsági zárral rendelkezik, amely lehetetlenné teszi a véletlenszerű adagolást. Ez a funkció teljesen egyedülálló, mellyel egyetlen más adagoló applikátor sem rendelkezik.

A költségek itt is kulcsszerepet játszottak a termék fejlesztésében. Olyan megoldással szerettünk volna előállni, amely nemcsak a funkciók és a használhatóság, hanem az ár tekintetében is versenyképes. A gyártási folyamat legtöbb lépését automatizáltuk, hogy a gyártás nagymértékben skálázhatóvá váljon. A cső behelyezése az adagolófejbe és a védőkesztyű elhelyezése a zárószerkezetbe is automatizáltan történik.

A GENIUS elnyerte az innovációs díjat a 2018-as párizsi Aerosol & Dispensing Forum díjátadón.

Elfogadjuk a kihívást

Felvesszük a versenyt és készek vagyunk új megoldást nyújtani speciális csomagolási kihívására.

Logo