​​Az építőiparban használatos egyik legnépszerűbb anyag a palackos aeroszol kiszerelésű PUR hab, köszönhetően kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságának. Azonban adagolása problémás lehet, mivel könnyen beszáradhat a flakonban, amely akadályozza a hatékony és gazdaságos felhasználást.

A termékgyártókkal együttműködve számos megoldást fejlesztettünk ki erre a problémára. E munka eredményeként jött létre az innovatív Trigger kézi adagolófej, amelyet a salgótarjáni üzemünkben gyártunk. A fejlesztés lehetővé teszi a PUR hab hatékonyabb adagolását és alkalmazását, ami meghatározó előnyt jelent mindennapi használat során.

Hogyan működik a Trigger műanyag adagoló adapter?

A műanyag adagoló adapter egy célszerű eszköz, amelyet partnerünk a termék mellé csomagolva árusít. A palack védőkupak eltávolítását követően lehet az adaptert a szelepre felhelyezni, ami rendkívül egyszerű, csupán rá kell pattintani, nem szükséges csavarni. Ezt követően az általunk tervezett és szabadalmaztatott geometriájú, flexibilis membrán réteggel ellátott adapter megnyomása ravaszként aktiválja a palackba épített szelepet, és az anyagot az applikátor csőbe tereli.

Az igény szerint akár rövidebbre vágható applikátor csővel könnyen irányítható a hab terítés iránya. Szemben más termékekkel, a Trigger adapter biztonsági zárral is rendelkezik, melyet a használat előtt el kell távolítani – tehát a véletlenszerű működtetés esélye csekély. A műanyag adagoló adaptert a lakossági felhasználású PUR hab palackokkal hozza forgalomba a Henkel. Partnerünk számára teljes körűen automatizált

  • gyártást,
  • összeszerelést és
  • minőségellenőrzést

biztosítunk, hogy a termék a lehető legmagasabb minőségben érkezzen meg a végfelhasználóhoz.

Két komponensű termékek hatékony adagolására többféle megoldást fejlesztettünk

Két komponensű termékek hatékony adagolására többféle megoldást fejlesztettünk

Hogyan automatizáltuk a Trigger műanyag alkatrész gyártását?

A műanyag adagoló adapter teljesen automatizált gyártása két fő lépésből áll. Az első lépés a fröccsöntés, amely során az adapter fejegysége kerül előállításra, és a furat is kiképzésre kerül. A második lépés az összeszerelés, amely folyamatnak integráns része a minőségellenőrzés is. Minden lépés teljesen automatizált, így vált lehetővé a nagy termelékenységű, hatékony és megbízható gyártás.

A fröccsöntő szerszámból az egyszerre legyártott nyolc adaptert lineáris robot emeli ki és köztes asztalra helyezi. Ezt követően a palettázó SCARA robot kettesével a szerelő automatába teszi ezeket, és ugyanez emeli ki a szerelt és ellenőrzött termékeket. Ide érkezik az applikátor cső is, mely többféle méretben, extrudálással készül, gyártó partnerünknél. A szerelő automata az adapterre illeszti az applikátor csövet, majd teszteli a termék minőségét.

A legnagyobb kihívás az automatizált minőségellenőrzés

A műanyag adagoló adapter teljesen automatizált gyártása során a legnagyobb kihívást az automatizált minőségellenőrzés jelenti. Kiszállítás előtt ellenőrizni kell a

  • furat épségét,
  • a membrán rugalmasságát és
  • a tömítettségét.

A tesztelés levegővel történik, az applikátor csövet lezárjuk, majd megfújjuk a terméket. Mérésre kerül az esetleges nyomásvesztés, és ha a termék tömítetlen, akkor selejtként kerül kiszortírozásra. Ezután a nyitott applikátoron keresztül átfújjuk a levegőt, és az ellenállás mérésével ellenőrizzük a furat áteresztő képességét.

A fő kihívás egy olyan tesztelő mechanizmus megtervezése és kialakítása volt, amely megbízhatóan, pontosan és rövid ciklusidővel méri a termék minőségét.

A jó minőségű termékeket dobozoljuk, majd kiszállítjuk a megrendelőhöz.

Az automatizált minőségellenőrzés eredménye a minőségi adagolófej applikátor csővel amit többféle színben gyártunk

A kész adagolófej applikátor csővel – többféle színben gyártjuk

Az automatizált gyártás és minőségellenőrzés eredménye a sikeres termék

A műanyag adagoló adapter gyártása 2021 óta folyik Salgótarjánban, a gyártósor akár havonta milliós tétel előállítására képes. A termék színe sorozatonként változhat, az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva. Az új generációs adagoló adapter megoldások folyamatos fejlesztése pedig biztosítja a gyártásban való növekedést, valamint a technológiai fejlődést.

Mikropakk innováció a partnerek szolgálatában

A Mikropakk kínálatában számos különböző adapter típus található, és ezeket többféle változatban gyártjuk. Az palack típusát és az adagoló fejet a vevő határozza meg, mi az igényeire szabjuk a terméket. Az adapter lehet kompatibilis az általunk kínált szelep rendszerrel, de természetesen más rendszerekhez is alkalmazkodunk. Amennyiben új megoldás bevezetéséről van szó, meglévő termékeink továbbfejlesztésére, vagy új megoldás kidolgozására és gyártáséretté fejlesztésére is készen állunk.

A gyártási folyamatunk alkalmas mind kis szériás termékfejlesztésre, mind nagy szériás gyártásra, így minden vevői igényt képesek vagyunk kielégíteni.