Egy termék minősége számos különböző összeszerelési technológiával biztosítható, azonban a magas minőség elérése nem mindig olcsó és nem minden piacra alkalmas. Az egyedi, kézi mestermunka és a jól megszervezett sorozatgyártás egyaránt eredményezhet magas minőséget, de eltérő költségekkel, más célpiacon.

A Mikropakk-nál folyamatos fejlesztésre törekszünk, és az ügyfélelégedettség maximalizálása érdekében igény esetén egyedi gyártósorokat építünk. Gyártási megoldásaink manuális, félautomata és teljesen automatizált összeszerelést és dekorációt foglalnak magukban, munkánk tehát jól skálázható a mennyiségi igény fényében.

Ebben a cikkünkben egy félautomata szerelősor megnövekedett kereslet miatti teljes automatizálását mutatjuk be. Olvashat arról, hogy:

  • a termék minőségét többféle összeszerelési technológia is biztosíthatja,
  • mikor érdemes teljesen automatizálni az összeszerelést, valamint
  • hogyan történik az operátorok kiváltása robot cellával.

A termék minőségét többféle összeszerelési technológia is biztosíthatja

A magas minőség elérhető mesteremberek manuális munkájával, valamint részben vagy teljesen automatizált szerelősorral egyaránt. Azonban a gyártási folyamat kiválasztásánál az ár, valamint a piaci helyzet is jelentős szerepet játszik a döntésben.

Gyárainkban precíziós alkatrészek készítésével, próbagyártással, valamint tömeggyártással foglalkozunk. Az egyes termékek gyártási folyamatát kifejezetten

  • a hatékonyság,
  • az egységköltség és
  • a ciklusidő

szempontjából optimalizáljuk. Ezért a munkafolyamatok során félig, vagy teljesen automatizált gyártósorokat is alkalmazunk.

A fröccsöntés, illetve az automatizált összeszerelés méretgazdaságossági kérdésként merülhet fel, hiszen a fröccsöntéssel gyártott termékek általában árérzékeny piacra kerülnek. Mindkét technológia magas szerszámozási költséggel jár, ugyanis mind a jó minőségű fröccsöntő szerszámok előállítása, mind az automatizált összeszerelősorhoz szükséges robotok beszerzése és programozása költséges folyamat.

TDS-Evolution-2

Automata szerelősor a megnövekedett termék mennyiségi igényre

Mikor érdemes teljesen automatizálni az összeszerelést?

A teljes automatizálás egy olyan lehetőség, amelyet akkor érdemes fontolóra venni, ha a termék mennyiségi igénye folyamatosan nő. A Lenzetto menopauza hormon spray összeszerelésének, valamint dekorálásának példája jól szemlélteti, hogy mikor érdemes teljesen automatizált gyártósorra váltani egy termék esetében.

Korábban már részletesen bemutattuk, milyen lépésekből áll a termék félautomata összeszerelése, valamint tamponnyomással történő dekorálása. Ebben az esetben a fröccsöntéssel készült alkatrészeket egy operátor a körasztalon kialakított bakokra helyezi, amit a termék felületének plazmabontása, majd integrált tamponnyomással történő dekorálása követ. Az applikátor felületének védelme érdekében fólia bevonat kerül a termékre, amit a csomagoló tégely ultrahangos hegesztése követi.

A félautomata összeszerelés során a kész termék ellenőrzését, valamint a záró kupak felhelyezését operátor végzi. A megnövekedett termékkeresletre reagálva került sor az automatizálásra, mely során az operátok feladatát robotcellákkal váltottuk ki.

automatizalt-osszeszereles

Teljesen automatizált összeszerelés robot cellával

Operátorok kiváltása robot cellával

A fröccsöntés folyamata, valamint a tamponnyomó gép működése változatlan maradt a fejlesztés során. Az új Kuka robotok a monoton operátori feladatokat váltják ki, a fröccsöntött elemeket helyezik fel konvejorról.

A pontos rendszerépítés elengedhetetlen a robotok hatékony működéséhez, beleértve a konvejoron érkező alkatrészek irányhelyességét és ritmusát.

Az ellenőrzés és utánállítás mellett fontos, hogy egyik gép se fogyjon ki vagy csorduljon túl alkatrészekkel. Ennek eredményeként az összeszerelés teljesen automatizált, és évente akár ötmillió Lenzetto spray készülhet gyárunkban.

Teljesen automatizált összeszerelés a Mikropakk-nál

Műanyag fröccsöntéssel és fröccsfúvással készített termékeinket különféle programozható gyártósorokon készítjük a legoptimálisabb ár-érték arány megteremtéséhez. Budapesti telephelyünkön percíziós alkatrészeket készítünk, valamint K+F+I projektekre összpontosítunk, míg salgótarjáni telephelyünk a sorozatgyártásra specializálódott, így mindig magas színvonalú és ügyfélközpontú gyártási szolgáltatást nyújtunk partnereinknek. Rugalmas gyártási megoldásainkkal többféle mennyiségi igényt ki tudunk szolgálni, tehát akár kis-, akár közepes, akár nagyszériás gyártásra keres partnert, forduljon hozzánk bizalommal!